Українські журналісти викрили фейки про досліди на людях та виготовлення бойових наркотиків у Рубіжному

Українські журналісти викрили фейки про досліди на людях та виготовлення бойових наркотиків у Рубіжному

Замість клінічних досліджень ліків - “досліди на людях”, знеболювальне - “бойовий наркотик українських військових”. Головний редактор “Реальної Газети” Андрій Дихтяренко розповів про фейки, які російські пропагандисти поширювали про компанію “Мікрохім” у Рубіжному.

На офіційному сайті керівництво компанії прокоментувало звинувачення росіян:

“Інтернетом почав ширитися сюжет російського пропагандистського телебачення, відзнятий на території заводу Мікрохім, який знаходиться на тимчасово окупованій території Луганської області у місті Рубіжному. В кращих традиціях російських фейків завод Мікрохім назвали “біологічною лабораторією” у якій виготовляли заборонені речовини.

Компанія Мікрохім – українська інноваційна фармацевтична компанія з 30-річним досвідом на ринку. Продуктовий портфель компанії представлений у 4 терапевтичних групах: кардіологія, неврологія, гастроентерології та травматологія. Наші препарати та виробництво відповідають всім міжнародним стандартам сертифікації.

Найважливішими для нас завжди були високі стандарти виробництва та якість лікарських засобів. Ми прагнемо втілювати оригінальні ідеї та інновації у галузі фармацевтичних композицій у продукти з високим рівнем доведеності їх терапевтичних властивостей.

Від 24 лютого наше виробництво призупинило свою діяльність у зв’язку з активними бойовими діями. Завод компанії наразі знаходиться на тимчасово окупованій території України. Наразі ми переорієнтовуємося на контрактне виробництво на майданчиках в Україні та Європі для того, аби продовжувати виготовляти якісні та доступні ліки для всіх, хто їх потребує! Залишаємося стійкими!” - йдеться у повідомленні.

 

Раніше про фейки щодо біолабораторій в Рубіжному висловився голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.