Окупанти на Луганщині дозволили комунальникам вдиратися до житла без дозволу власника

Окупанти на Луганщині дозволили комунальникам вдиратися в житло без дозволу власника

Комунальники так званої "ЛНР" тепер можуть входити до житла без згоди власника

Зокрема, про це йдеться у проєкті постанови «Про доступ у житло (житлове приміщення, житло) і інше володіння особи, власники яких відсутні".

Робиться це нібито з метою врегулювання процесу відновлення багатоквартирних та індивідуальних (садибних) житлових будинків, а також соціальної інфраструктури адміністрацій міст та/або районів псевдореспубліки, пошкодженої внаслідок бойових дій.

Також це робиться під приводом підготовки до осінньо-зимового періоду, попередження виникнення критичних, аварійних та інших ситуацій на пошкоджених об'єктах, недопущення соціальної напруженості, організації робіт із закриття теплового контуру.

Зокрема, «уряд» так званої «ЛНР» ухвалив:

 1. Адміністраціям міст та/або районів:
1.1. Створити комісії з запобігання та ліквідації аварій з наданням їм доступу до житла (житлове приміщення, житло) та інше володіння особи, проведення в них огляду та ліквідації аварій без отримання згоди власника із залученням представників адміністрацій міст та/або районів «ЛНР» та «Міністерства надзвичайних ситуацій ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих» псевдо республіки.
1.2. Затвердити форму акта доступу до житла (житлове приміщення, житло) та інше володіння особи.
2. Затвердити Порядок організації робіт з доступу до житла (житлове приміщення, житло) та інше володіння особи без отримання згоди власника.
3. Ця постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування та діє до особливого розпорядження.