В Центрі зайнятості розповіли, які професії будуть користуватись попитом після війни

В Центрі зайнятості розповіли, які професії будуть користуватись попитом після війни

Луганський обласний центр зайнятості виклав перелік професій, які будуть необхідні, коли Україна переможе у війні з росією.

“Відновлення нашої країни потребуватиме значних зусиль і наполегливої праці. Після війни знадобиться допомога фахівців з відновлення інфраструктури, агропромислового комплексу та охорони здоров’я. Точно будуть потрібні водії, будівельники, зварювальники, електрики, слюсарі, спеціалісти систем опалення, кондиціювання, водопостачання, водовідведення тощо”, - йдеться у повідомленні.

В аграрній сфері будуть потрібні трактористи, водії, а також працівники робітничих спеціальностей переробних підприємств.

Чимало українців після війни звертатимуться до медичних установ для відновлення здоров’я. Отже зросте попит на хірургів, кардіологів, неврологів, фізіотерапевтів реабілітологів, фахівців з протезування. Також багатьом знадобиться допомога кваліфікованих психотерапевтів.

Із розвитком сфери інформаційних технологій продовжиться попит на програмістів, веб-дизайнерів, розробників програмного забезпечення, спеціалістів з кібербезпеки.

У зв’язку із розширенням виробничих сфер економіки зросте потреба у маркетологах, фахівцях з продажу, спеціалістах рекламного бізнесу, продавцях продовольчих або непродовольчих товарів.

Окрім того в Україні обов’язково змінюватиметься оборонно-промисловий комплекс, відтак будуть потрібні представники військових спеціальностей.