У гуманітарному штабі Дніпра допомогу отримали майже 4 тисячі ВПО. Волонтери розповіли, як отримати в інші регіони

У гуманітарному штабі Дніпра допомогу отримали майже 4 тис. ВПО.

Допомогу мешканці Дніпра отримують у спеціально відкритому гуманітарному штабі. Видають її за наявності реєстрації. Наразі її отримали майже 4 тисячі переселенців.

Про це йдеться в сюжеті каналу «Дом».

«Допомога йде 1 коробок на одну дорослу людину від 14 років. Тобто якщо дитині від 14 років і в неї є ID-картка та ідентифікаційний код, вона також на себе може отримати цю допомогу. Наразі отримують допомогу ті, хто зареєструвався вперше. А далі йтимуть повторно ті, хто отримував у липні», - каже волонтер Тетяна.

За день проходить 300-400 чол.

На даний момент в Дніпропетровській області проживає близько 15 тисяч переселенців із Луганської області. Ті ж, хто влаштувався в інших областях, також можуть отримати допомогу. За день обробляються кілька сотень таких заявок.

«Хто знаходиться в Києві та по всій Україні, їм пропонуємо зареєструватися по телефону, який ми їм даємо. Вони реєструються і Укрпоштою отримують посилки теж», - каже волонтер Тетяна.

Штаб розпочав роботу минулого місяця. За цей час гуманітарну допомогу отримали майже 4 тисячі переселенців.

Люди в сюжеті зазначають, що Сєвєродонецьк сильно бомбардували і їм довелося виїхати.

«Як Маріуполь. Ось немає міста …Залишилося лише на папері написане», - зазначила переселенка Віра, якій вибухова хвиля зашкодила квартиру.

Нагадаємо, всі, хто евакуювався з Луганщини, можуть звернутися до хабу, заповнивши анкету. Ті мешканці Луганщини, хто не має можливості заповнити анкету в електронному вигляді, може зробити це особисто за адресою: місто Дніпро, проспект Калнишевського, 27к.