У Сєвєродонецьку окупанти пропонують відновити житло за рахунок власника

У Сєвєродонецьку окупанти пропонують відновити житло за рахунок власника

У Сєвєродонецьку почали приймати заяви на отримання будівельних матеріалів для відновлення житла власними силами.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

Окупанти кажуть, що обстежили всі багатоповерхівки на наявність пошкоджень та руйнувань. При цьому не помітили десятки вмерлих у власних квартирах людей, яких ніхто не думає ховати і дотепер.

Потім окупанти дозволили місцевим бізнесменам трохи підзаробити, пропонуючи сєвєродончанам купити OSB-плити за три ціни.

Зараз в одній із місцевих шкіл почали приймати заяви на отримання будівельних матеріалів для відновлення житла власними силами.

оголошення Сєвєродонецька

«Добре, якщо банку фарби дадуть. А якщо цеглину? Що з нею буде робити жінка або бабуся? Вона її взагалі донесе додому? Одну – можливо. А потрібно 100, 200, комусь ще більше.
Та це нікого не бентежить – роздадуть матеріали, знімуть десяток сюжетів, на тому і закінчать.
Знову ж таки, в обмін на будівельні матеріали необхідно віддати декілька копій документів, які містять особисті дані. Чергова спроба їх зібрати аби провести псевдо референдум», - пише пресслужба ЛОДА.

Як повідомлялося, «Сєвєродонецьк онлайн» вдалося поспілкуватися з дівчиною, яка нещодавно була в місті.

«У мене в під'їзді (9-поверховий будинок) залишилася лише одна жінка із мамою. Моя інша сусідка лежить у квартирі та гниє. Нікого немає, жодна служба цим не займається. Я думаю, що це не поодинокий випадок. Це мене вразило найбільше. Людина померла, а її і поховати ніхто не може. Зайшла до квартири, був сильний трупний запах. Намагалася розглянути, а шкіри вже не було на людині. Воду люди збирають із калюж. Це страшна реальність», – розповідає дівчина.

Фото ЛОДА