Жительці Луганської області повідомили про підозру у колабораціонізмі

Жительці Луганської області повідомили про підозру у колабораціонізмі

Очільниці “відділу агропромислового розвитку” при окупаційній владі рф на Луганщині повідомлено про підозру у колабораціонізмі. Про це повідомляє прессслужба Луганської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури та Новопсковського відділу Старобільської окружної прокуратури місцевій жительці повідомлено про підозру у колабораційний діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що колишня чиновниця, яка раніше обіймала в органах державної влади керівну посаду у сфері управління АПК, добровільно погодилась на співпрацю з окупаційною адміністрацією рф. У березні 2022 року її призначили на посаду “начальника відділу агропромислового розвитку адміністрації Новопсковського району лнр”, незаконно створеного на території тимчасово окупованого Старобільського району Луганщини.

У своїй діяльності колаборантка займається підпорядкуванням сільгосппідприємств Новопсковщини окупаційній владі та організацією сплати податків до бюджету так званої “лнр”.
Наразі вживаються заходи щодо оголошення підозрюваної у розшук та застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За протиправні дії підозрюваній загрожує покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливістю конфіскації майна.

Раніше Служба безпеки України задокументувала злочинну діяльність ще 5 колаборантів, які допомагають російським загарбникам легалізувати свою “владу” на тимчасово окупованих територіях Луганщини та Донеччини.