“У військах “лнр” бунт”, - Гайдай

“У військах “лнр” бунт”, - Гайдай

Військові так званої “лнр” відмовляються йти виконувати накази на території “братського народу” – “днр”. Про це у соцмережах написав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За йогословами, на окупованих територіях посилено мобілізаційні заходи. Це обумовлено не лише значними втратами росіян на фронті, а й відсутністю мотивації воювати.

“Скаржаться, що погрозами, залякуванням, шантажем та оманою їх намагаються загнати в “днр”, хоча територію “лнр” вже, як вони вважають, “звільнено”, - написав Гайдай.

Не виконуються й чергові обіцянки, яки окупаційна влада дає людям. Півтора місяці тому казали, що відновлять газ у нещодавно захоплених містах упродовж тижня.

“Звісно, це неможливо, зважаючи на обсяг розбитих обстрілами росіян комунікацій. І все, що вони змогли – до середини серпня завершити комплекс ремонтних робіт по відновленню пошкоджених в результаті бойових дій газових мереж в селах. Та справа в тому, що в наведених ними населених пунктах активних бойових дій або не було зовсім, або завершилися вони ще глибоко навесні. Тобто, до села, де 300-400 хат, вони вели газ протягом чотирьох місяців. Із такими темпами міста очікує катастрофа”, – додав Сергій Гайдай.

Раніше окупанти з "лнр" виклали відеозвернення, в якому відмовились воювати далі.