Водяник про деокупацію: «Першою машиною заходитимемо, максимально надаватимемо допомогу. Ми до цього вже готуємось»

Водяник про деокупацію: «Першою машиною заходитимемо, максимально надаватимемо допомогу. Ми до цього вже готуємось»

Більша частина «Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні» роз’їхалася, але не втрачає зв'язок між собою.

Про це «Сєвєродонецьк онлайн» розповів гендиректор лікарні Роман Водяник.

«У тому самому складі відновити колектив неможливо. Частина людей виїхала за кордон, незначна частина залишилася. Відсотків 60-70 розподілилися Україною залежно від ситуації, у когось родичі, у когось друзі. Біля 30%, за попередніми підрахунками, осіло на території Дніпропетровської області. Основне відновлення поліклінічної служби у нас розпочнеться на Дніпропетровщині», - повідомив Водяник.

За його словами, багато хто хоче повернутися і повернуться, як тільки буде така можливість.

«Зв'язки між собою не втрачаємо. Але основна маса все-таки роз'їхалася…», - каже лікар.

Він вірить в перемогу і в те, що Сєвєродонецьк деокупують.

«Треба дивитися ситуацію, але ми прийдемо одразу. Першою машиною заходитимемо, максимально надаватимемо допомогу. Ми до цього вже готуємось. Готуємо перев'язувальні матеріали, медикаменти, продумуємо переносні перев'язувальні комплекси. Готуємось до цього», - підкреслив гендиректор лікарні.

На момент від'їзду із Сєвєродонецька, за його словами, в місті залишалися ліки, вода, перев'язувальний матеріал, антибіотики, продукти для колективу.

«На момент від'їзду колектив мешкав у лікарні. У місті вже жити було неможливо. Залишався колектив близько 25 осіб, які жили у лікарні. До останнього колектив надавав евакуаційну допомогу, потім перев'язки та й усе. Хтось залишився, наскільки я знаю, але незначна кількість колективу. Основна маса виїхала», - розповів Водяник.

Як повідомлялося, з першого серпня у Дніпрі відновила свою роботу Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня. Тут переселенці та місцеві жителі можуть потрапити на прийом до кардіолога, хірурга, окуліста, травматолога, гінеколога, ендокринолога. Журналісти “Сєвєродонецьк онлайн” відвідали медзаклад та поспілкувались з лікарями і пацієнтами.

Фото "Сєвєродонецьк онлайн"