Кадиров передав школярам зруйнованого Сєвєродонецька рюкзаки і реально впевнений, що тепер вони повністю готові навчатися

Кадиров передав школярам зруйнованого Сєвєродонецька рюкзаки і певен, що тепер вони повністю готові навчатися

Бійці спецпідрозділу «Ахмат» привезли до Сєвєродонецька гуманітарний вантаж для першокласників і вважають, що цього вистачить для нормального учбового процесу.

Як повідомляють телеграм-канали окупантів, допомогу було здійснено силами регіонального громадського фонду імені Ахмата Кадирова. 100 шкільних рюкзаків було вручено першокласникам та їхнім батькам. У майбутньому фондом планується передати до Сєвєродонецька не лише рюкзаки, а й «канцелярію та навіть шкільну форму».

Кадиров вважає, що тепер школярі підуть вчитися у повній готовності.

При тому, в місті й досі немає комунікацій, то як будуть навчатися діти – невідомо. Та й ледве вціліли всього 2 школи.

«Декілька шкіл більш-менш вціліли, тільки деякі пошкодження вікон в них. Наскільки мені відомо, це в 15-й та 10-й школах намагаються організувати навчання. Але це все більш профанація, аніж навчальний процес», - розповідав в інтерв’ю «Сєвєродонецьк онлайн» керівник Сєвєродонецької ВЦА Олександр Стрюк.

кадирівці у Сєвєродонецьку

За деякими даними, в місті 570 дітей шкільного віку.

«Я не можу вам назвати точну цифру. Спираюся на ті дані, що оприлюднила окупаційна влада. Оскільки достовірно порахувати, скільки залишилося дітей – неможливо», - каже Стрюк.