Терористи на Луганщині утримували проти волі працівника міжнародної організації

Терористи на Луганщині утримували проти волі працівника міжнародної організації

Отримано та зареєстровано звернення щодо незаконного позбавлення волі громадянина України терористами окупаційної влади.

Про це повідомляє пресслужба обласної поліції.

Відомо, що чоловік працював в одній з міжнародних організацій, наразі він ув’язнений в катівнях так званої «мгб лнр».

В результаті обстрілів окупаційними військами рф цивільної інфраструктури, задокументовано 6 фактів руйнувань квартир в м. Сєвєродонецьк, а також іншого майна громадян. Дії окупантів кваліфіковані за ст. 438 КК України «Порушення законів та звичаїв війни».

Встановлено 44 громадянина України, які обґрунтовано підозрюються у причетності до незаконних збройних формувань та колабораціонізму – особи активно співпрацюють з державою-агресором, вступили на керівні посади окупаційних адміністрацій, сприяють встановленню та утвердженню тимчасової окупації частини території України (ст. 111-1 КК України).

Задокументовано два факти мародерства, за одним з них викрито двох армійців рф, 49-ти та 26-років, мешканців м. челябінськ та республіки чечня, відповідно, які й підозрюються у вчиненні вказаного кримінального правопорушення.

Зареєстровано 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами громадян в Сєвєродонецьку та Лисичанську.

Як повідомлялося, в поліції Луганщини озвучили алгоритм дій для мешканців Луганської області, щоб повідомити про пошкодження чи руйнування житла, про загибель чи зникнення безвісти громадян, факти мародерства або інші кримінальні правопорушення.

Фото поліції