111-та бригада тероборони з Луганщини увійшла до п’ятірки перших, кому Головнокомандувач ЗСУ вручив бойові прапори

111-та бригада тероборони з Луганщини увійшла до п’ятірки перших, кому Головнокомандувач ЗСУ вручив бойові прапори

Головнокомандувач ЗСУ вперше вручив бойові прапори бригадам територіальної оборони.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

За заслуги на полі бою право на першочергове отримання прапорів було надано п’ятьом бригадам, серед яких і 111-та окрема бригада територіальної оборони (територіальна оборона Луганської області).

Особовий склад бригади приймає безпосередню участь в обороні територій Луганської та Донецької областей з 24 лютого 2022 року.

За цей час її військовослужбовці обороняли міста та селища: Рубіжне, Воєводівка, Привілля, Золоте, Гірське, Новотошківське, Тошківка, Білогорівка, Шипилівка, Врубівка, Верхньокам’янське, Миколаївка, Лиман, Кремінна, Устинівка, Дружба, Володимирівка.

Від імені бригади прапор отримав її командир - полковник Вячеслав Суханов, який керує бригадою з січня 2021 року. Раніше за бойові заслуги його нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

111 бригада

Згідно статуту, бойовий прапор є символом честі, доблесті та слави військової частини. Це почесний знак, що визначає особливості її бойового призначення, історії, заслуг і свідчить про належність військової частини до Збройних Сил України.

Фото ЛОДА