За державну зраду судитимуть заступника керівника окружної прокуратури на Луганщині

За державну зраду судитимуть заступника керівника окружної прокуратури на Луганщині

Прокурори Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора та Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно заступника керівника однієї з окружних прокуратур Луганської області за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений упродовж травня-червня 2022 року виступав перед засобами масової інформації РФ на тимчасово окупованій території Луганської області. Демонструючи посвідчення працівника прокуратури, він публічно повідомляв неправдиву інформацію про вчинення злочинів окремими підрозділами Збройних Сил України проти мирного населення, а також про розслідування кримінальних проваджень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу співробітників Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою Департаменту захисту національної державності СБУ.

Зраднику загрожує покарання – 15 років увְ’язнення або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Також загрожує тюремний строк псевдопомічникові прокурора з окупованого Білокуракиного.

колаборант
За процесуального керівництва прокурорів Білокуракинського відділу Сватівської окружної прокуратури Луганської області завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно колаборанта з Луганщини (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що в березні 2022 року 35-річний мешканець смт Білокуракине вступив в злочинну змову з представниками окупаційної влади та добровільно зайняв псевдопосаду «помічника прокурора» в «прокуратуре Белокуракинского района лнр».

Наразі прокурори направили до суду обвинувальний акт щодо чоловіка для розгляду по суті.

За вчинене обвинуваченому загрожує покарання – до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, псевдоначальниці зі Сватівщини загрожує 10 років ув’язнення.