До ООН передали понад мільйон заяв про виплату допомоги переселенцям

До ООН передали понад мільйон заяв про виплату допомоги переселенцям

Новий список з понад 1 мільйона заяв на виплату грошової допомоги, які українські переселенці залишали на платформі “єДопомога”, передали до Всесвітньої продовольчої програми ООН. Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Після додаткової перевірки переліку заяв, допомогу зможуть отримати 1 059 437 людей. Додаткову перевірку міжнародні донори проводять, щоб уникнути задвоєння виплат та уникнути фальсифікації даних.

За запитом до поданого списку Мінсоцполітики включені люди, що зареєстровані у Чернігівській, Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській, Київській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській та Запорізькій областях.

На сьогодні 2 306 138 осіб включено до списків, переданих Мінсоцполітики до різних міжнародних організацій задля виплати грошової допомоги.

Рішення щодо надання допомоги приймають саме міжнародні організації. Пріоритетними є вразливі групи людей, зокрема внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю, пенсіонери, одинокі батьки, які самостійно виховують дітей, малозабезпечені сім'ї.

Гуманітарна платформа “єДопомога” має три напрями підтримки українців: державна, волонтерська та міжнародна. Остання надає можливість залишити заявку на фінансову підтримку від міжнародних організацій. Зі свого боку, Мінсоцполітики проводить верифікацію даних заявника, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри та бази даних, що дозволяє отримувати перевірену інформацію про людину.

Тим часом Литовці збирають допомогу для переселенців з Луганщини, які живуть в Дніпрі.