Під час урочистого шикування окупанти інсценували повітряну атаку з вибухами

На окупованій території тільки 10 маленьких боровшан пішли до першого класу

До перших класів Нової української школи пішли понад 200 сєвєродонецьких дітей. За російською програмою навчатимуться «10 маленьких боровшан», тому що окупаційна влада не підготувала жодну зі шкіл міста.

Про це пише Луганська ОДА.

Багато тих містян, хто залишився, дивлячись на те, що відбувається, вирішив віддати дитину на дистанційне навчання до евакуйованих в безпечні регіони України шкіл. Окупанти змогли провести 1 вересня лише для 10 маленьких боровшан. Тобто 1 вересня для дітей, що залишилися в Сєвєродонецьку, зірване.

Для порівняння – Нова українська школа прийняла 205 першокласників із Сєвєродонецька. А загалом – понад 8 200 дітей з цього міста.

Спочатку окупанти обіцяли відкрити 4 школи із 21. Тепер – 5, але не раніше 1 листопада. За декілька місяців ніхто навіть не полагодив вікна у цих навчальних закладах. Не кажучи вже про більш серйозні ремонти.

Відновлювальні роботи розпочали тільки в одній школі – № 15. Коли завершать і почнуть в інших – незрозуміло.

Також, за даними ЛОДА, 66 відсотків пенсіонерів Луганщини виїхали.

Якщо свідоцтва про повну загальну середню освіту влітку були вручені 531 сєвєродончанину, то атестати «республіки» – усього п’ятьом.

Що стосується терииторії, де не було таких інтенсивних боїв, то там батьків у кращих совєцьких традиціях змушують власним коштом придбати різнобарвні прапорці так званих «росії» та «лнр».

Окупанти вилучають з шкільних бібліотек книжки, написані українською. І це стосується не тільки художньої літератури, а і учбової та методичної літератури.

У школах на «нещодавно приєднаних територіях» впроваджується специфічна «класна година», де дітям промивають мізки вивченням гімнів «росії» та її маріонетки.

В Сватовому під час урочистого шикування окупанти інсценували повітряну атаку з вибухами.

школа

У Станиці Луганській перед першачками виступив так званий «міністр освіти лнр», якого до Луганська відправили з москви.

Також нещодавно публікувався перелік вчителів з росії, яких «командирують» у школи майже знищених російською артилерією міст. 

Як повідомлялось, окупанти не змогли відкрити школи в Сєвєродонецьку 1 вересня.