Знищену Попасну окупанти приєднали до Первомайська

Знищену Попасну окупанти приєднали до Первомайська

Окупанти позбавили Попасну на Луганщині значення райцентру та приєднали район до Первомайська. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Зазначається, що декілька років тому Попасна увійшла до Сєвєродонецького району, згідно з адміністративною реформою України. Проте окупаційна адміністрація у Луганську керується власними адміністративно-територіальними нормами.

“Ці “норми” передбачають тотальне знищення міст, критичної та житлової інфраструктури. Втім з Попасною російські артилерійські підрозділи перестаралися настільки, що “лідер республіки” був вимушений зізнатися, що місто зруйноване на 96 % та не підлягає відновленню. Російське прислів'я “ламати – не будувати” тут максимально доречне”, - написав Сергій Гайдай.

За його словами, замість відновлення “адміністрацією” було прийнято рішення приєднати район до Первомайська – одного з найдепресивніших населених пунктів стабільно стагнуючої “еленерії”.
Таким чином “квітучий” Первомайськ обзавівся містом Попасною, смт Комишувахою, Врубівкою, селами Калинове, Новозванівка, Новоіванівка та іншими навколишніми населеними пунктами.

Раніше повідомлялось, що під час урочистого шикування окупанти інсценували повітряну атаку з вибухами.