Черги за хлібом та тонна макулатури. Як окупанти дбають про жителів Луганщини

В місцевих телеграм каналах жителька Лисичанська виклала відео, на якому продемонструвала чергу за хлібомв районі ГТВ. Кілька сотень людей з самого ранку багато годин простояли, в надії купити паляницю хліба.   Як пишуть в коментарях, російські окупанти не можуть забезпечити населення  продовольством. І якщо в Сєвєродонецьку роблять якісь потуги в цьому напрямку, в інших зруйнованих районах та містах області ситуація складніша.  Те ж стосується їхньої нездатності забезпечити мінімальні потреби л

В місцевих телеграм каналах жителька Лисичанська виклала відео, на якому продемонструвала чергу за хлібом в районі ГТВ. Кілька сотень людей з самого ранку багато годин простояли, в надії купити паляницю хліба.

Як пишуть в коментарях, російські окупанти не можуть забезпечити населення продовольством. І якщо в Сєвєродонецьку роблять якісь потуги в цьому напрямку, в інших зруйнованих районах та містах області ситуація складніша.

Те ж стосується їхньої нездатності забезпечити мінімальні потреби людей. Воду сумнівної якості доводиться возити додому за кілька кілометрів, набираючі її з цистерн. Зрозуміло, що запас води обмежений та вистачає її не всім. До того ж обіцяна окупантами електрика наразі відсутня, а газ подали до кількох будинків в Сєвєродонецьку.

Російські підручники

Тим часом окупанти, замість продуктів та води завозять до Сєвєродонецька тисячі примірників підручників з “російською програмою”. Про це у своєму телеграм каналі написав самопроголошений “мер” міста Микола Моргунов. За його словами з першою партією привезли понад 3000 книжок.

“Друга поставка запланована на 6 вересня, після чого учні міста будуть забезпечені підручниками у повному обсязі. Підручники повністю відповідають російській системі освіти, що дуже важливо для інтеграції дітей до освітнього простору російської федерації”, - написав окупант.

Російські підручники

Яке відношення школи самопроголошеної “лнр” мають до освіти росії Моргунов не зазначив. Як і те, що всі наявні українські підручники окупанти вилучили та знищили. Приблизно так чинила гітлерівська німеччина в часи Другої світової Війни.

Кисіль

На фото, якими хизувались окупанти, сєвєродончани помітили, що розвантажувати “макулатуру” допомагає славнозвісний у місті “борець за декомунізацію” та помічник колишнього заступника міського голови Григорія Пригеби Костянтин Кисіль.

Кисіль

Кисіль

В коментарях зазначають, що Кисиль кілька років тероризував місцевих комунальників, писав наклепи та збирав інформацію щодо уявних “порушень” у закладах освіти, медицини тощо.

Тепер молодик продовжує працювати “на благо своєї громади та країни”, як і обіцяв у дописі від 6 лютого.

Кисіль

Раніше окупанти оприлюднили відео, на якому черговий "ждун" розповідає про прояви фашизму на Луганшині.