На Алчевський меткомбінат завезли працювати росіян, бо всіх місцевих спеціалістів мобілізували

На Алчевський меткомбінат завезли працювати росіян, бо всіх місцевих спеціалістів мобілізували

На численні чоловічі вакансії на промислових підприємствах Луганщини набирають вахтовиків з рф, поки місцевих насильно мобілізують.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

Нещодавно повідомлялося про надважку ситуацію на колись провідній шахті «Довжанська-Капітальна», де примусово мобілізували понад 400 чоловіків і набрали на їх місця жінок та пенсіонерів. Така ж доля тепер у металургійного комбінату в Алчевську. Примусова мобілізація торкнулась навіть тих, в кого була бронь.

Чоловіки, які ще залишаються в місті, розуміють, що влаштуватися на АМК – це одразу за першою зарплатою отримати повістку. Тому й не йдуть.

На металургійному комбінаті працюють чоловіки з рф. Кажуть, що перебувати в місті будуть не постійно. І з часом вахтовиків змінять інші, трохи підзароблять і поїдуть до своїх сімей.

Місцеві військові їх також затримують на вулиці задля мобілізації, але потім вибачаються і відпускають. На відміну від місцевих.

Тим часом є інформація, що в Луганську знаходиться велика кількість вбитих бойовиків, яких важко упізнати. Серед родичів військовослужбовців самопроголошеної «народної міліції» проводять відбір генетичного матеріалу для подальшої ідентифікації загиблих.

Важче повернутися тим живим, які потрапили в полон. Як кажуть дружини, росія кинула їх чоловіків в українському полоні і не хоче обмінювати. Обмінюють лише полонених росіян, а мобілізовані з Донбасу нікому не потрібні.

Як повідомлялось, через примусову мобілізацію в "ЛНР" шахти Луганщини на межі закриття.