Судитимуть старосту з Луганщини

Судитимуть старосту з Луганщини

Прокурори завершили досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно колаборантки з Луганщини (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, у березні-травні 2022 року 51-річна мешканка Білокуракинщини, колишня Староста Тимошинського старостинського округу, погодилась на пропозицію окупаційної влади та добровільно обійняла псевдопосаду начальника “Тимошинського відділу життєзабезпечення Білокуракинського району самопроголошеної “лнр”.

Наразі прокурори направили до Першотравенського міського суду Дніпропетровської області обвинувальний акт щодо жінки для розгляду по суті.

Згідно з санкцією статті обвинуваченій загрожує покарання у вигляді до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з можливістю конфіскації майна.

Раніше повідомили про підозру воєначальнику збройних сил рф, який на виконання наказу держави-агресора очолив окупаційну армію самопроголошеної "лнр" під час "спецоперації зі звільнення Луганщини".