Колектив Луганського українського про гастролі в Польщі: «Було таке відчуття, що ми як вдома, як у Сєвєродонецьку»

Колектив Луганського українського про гастролі в Польщі: «Було таке відчуття, що ми як вдома, як у Сєвєродонецьку»

Після успішного виступу в Польші колектив Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру планує гастролі в Німеччині.

Про це «Сєвєродонецьк онлайн» розповів директор театру Олександр Гришков.

«Польська сторона дуже добре нас приймала. Ми показували виставу в перший день осені – 1 вересня. Наприкінці вистави організаторка цього фестивалю Надія Мороз-Ольшанська поставила питання про самоідентифікацію наших акторів, про те, чи можуть вони відповісти «Хто я?». На що наш актор Олександр Глянцев відповів, що він українець. Це було дуже зворушливо. Зал аплодував», - розповів Гришков.

хто я

Він додав, що в залі було багато глядачів.

«Дуже було багато людей, як українців, так і поляків. Були німці. Один хлопець в залі кричав «Привіт з Рубіжного!». Це було так зворушливо! Привіталися з ним, були раді бачити його в Польщі, в Кракові. Було таке відчуття, що ми як вдома, як у Сєвєродонецьку», - каже директор театру.

вистава хто я

Луганський театр відвідує фестиваль «Схід-Захід», який проходить в Кракові щороку з 2014 року, не вперше. Організація була на високому рівні. Люди розуміли ситуацію в Україні.

«Зараз шукаємо можливості саме з цією виставою «Хто я» потрапити на гастролі до Німеччини. Тому що Маріус фон Маєнбург, за п’єсою якого поставлена вистава, німець. Зараз налагоджуємо з ним зв’язки для того, щоб він посприяв нашим гастролям в його країні», - ділиться Гришков.

луганський український театр
 

Матеріал про те, як зараз живе Луганський український театр в Сумах, читайте цього тижня на «Сєвєродонецьк онлайн».

Нагадаємо, Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр
показав виставу в рамках Міжнародного фестивалю в Кракові.

У Кракові відбувся ІХ Міжнародний фестиваль українського театру «Схід‒Захід»

У рамках заходу проводився  збір коштів, зокрема, на придбання двох медичних вертольотів, які передадуть українським військовим.

15 театрів з України, а також із Польщі та Угорщини показали  свої вистави під час ІХ Міжнародного фестивалю українського театру «Схід‒Захід», який тривав з 28 серпня до 5 вересня у Кракові. Цьогорічний девіз фестивалю: «Знімаючи маски».