Окупанти насильно вивезли із Гончарівки та Куземівки місцевих жителів, щоб сховати техніку

Окупанти насильно вивезли із Гончарівки та Куземівки місцевих жителів, щоб сховати техніку

У Сватівському районі, аби без свідків приховати інженерне обладнання, окупанти насильно виселили жителів населених пунктів Гончарівка та Куземівка.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

Напередодні холодів вивезли людей із рідних домівок вглиб захопленої території. Де зараз вони – достеменно невідомо.

До початку російського вторгнення в цих населених пунктах проживало загалом трохи більше 2 тисяч осіб.

На тимчасово окупованих територіях України військово-політичне керівництво російської федерації також оголосило часткову мобілізацію. Щоб віддати голос на псевдореферендумі, ніякого паспорта не потрібно.

До голосування допускатимуться виборці не тільки по пред’явленню паспорта так званої «лнр», паспорта громадянина України, а й тимчасового посвідчення, виданого у зв’язку з втратою документів.

Скільки цих посвідчень видадуть на Луганщині за ці дня – незрозуміло.

Якщо голосуєш не за місцем реєстрації – відкріпного талону не потрібно: бажаючого безпосередньо на місці внесуть до додаткових списків.

За минулу добу підрозділи наших військ відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Одрадівка та Новомихайлівка.

Авіація Сил оборони завдала 41 удар по ворожих позиціях. Підтверджено ураження 21 району зосередження живої сили і військової техніки противника, 4 опорних пунктів, 15 позицій зенітних ракетних комплексів.

Ракетні війська і артилерія влучили по 24 об’єктах противника. Зокрема, по 4 пунктах управління різного рівня, 4 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 7 складах боєприпасів та ПММ. В зону ураження потрапили склади, 4 об’єкти ППО та артилерії.

Ворог здійснював обстріли з танків, мінометів та артилерії різних калібрів по населених пунктах:

  • на Краматорському напрямку: Слов’янськ, Коровій Яр, Богородичне, Олександрівка, Ярова, Пришиб, Діброва, Донецьке, Райгородок, Студенок, Тетянівка, Закітне та Озерне;
  • на Бахмутському напрямку: Миколаївка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Роздолівка, Опитне, Яковлівка, Білогорівка, Майорськ, Кліщівка, Краснополівка, Званівка, Юр’ївка та Нью-Йорк.

Як повідомлялось, результати «псевдореферендуму» дадуть рф змогу оголосити війну Україні і провести загальну мобілізацію.