Затримали прихильника росії з Сєвєродонецька

Затримали прихильника росії з Сєвєродонецька

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою переселенцю з Сєвєродонецька, який останній час проживав на території Черкаського району та виявляв бажання воювати проти України на стороні збройних формувань рф за вчинення злочину передбаченого ч. 3 ст. 436-2 КК України. Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура.

Так, в ході досудового розслідування, встановлено, що фігурант з мотивів несприйняття існуючої української влади та схвалення політики країни-агресора, упродовж серпня 2022 року серед свого оточення висловлював твердження, що полягали у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України.

Зокрема найбільш кричущими висловлюваннями до прикладку були вислови: “У меня украинцы все забрали”, “Мой долг воевать с ними пока дышу. Пока дышу”, “Хуже фашистов”, “Я скажу [Кадирову], что я ненавижу украинцев, что они шайтаны демоны”.

На даний час підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою в розмірі 130 000 грн.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ в Черкаській області.

Санкцією ч. 3 ст. 436-2 КК України передбачено покарання від 5 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше правоохоронці викрили двох псевдополіцейських “лнр”.