Окупанти заборонили виїжджати з Луганської області на час проведення псевдореферендуму

Окупанти заборонили виїжджати з Луганської області на час проведення псевдореферендуму

На Луганщині окупанти намагаються підвищити явку під час “волевиявлення”. Заборонено залишати міста, працюєш – змусять на роботі, сидиш вдома – прийдуть військові. Про це у соцмережах написав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

У Старобільську окупаційна влада заборонила місцевому населенню залишати місто у період з 23 по 27 вересня. За наявною інформацією, окупанти створюють озброєні групи для обходу помешкань та примусу людей брати участь у так званому “референдумі”.

“Ще на минулому тижні керманич так званої “лнр” заявляв, що “республіка” не готова до неволевиявлення через безпекову ситуацію. Пізніше, коли кількість точкових вогневих уражень побільшало, а харківський фронт наблизився, недолугі кремлівські режисери вже ж таки вирішили спробувати зробити постановку. Як там у них: “Я сам пришёл: товарищ Шилов велел — я и пришел”, - написав Гайдай.

Росіяни підготувалися до зйомок пропагандистськими ЗМІ сюжетів про таку собі “активну участь місцевих мешканців у голосуванні”. Зокрема, у Біловодську на одному із підприємств начальник оголосив всім співробітникам, що явка обов'язкова. Хто не буде приймати участь у голосуванні, автоматично звільнять з роботи, а списки тих, хто не з'явиться, передадуть до “мгб лнр”.

Незаконний “референдум” щодо окупованих територій України планують провести з 23 по 27 вересня.