Окупанти розпочали “псевдореферендум” на Луганщині

Окупанти розпочали “псевдореферендум” на Луганщині

На Луганщині 23 вересня розпочали незаконний “референдум”. Окупанти закрили міста на виїзд, проводять обходи та голосування “на кухні і у дворах”. Про це в ефірі телеканалу “Еспресо” розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Референдумом цей абсурд тільки вони називають, тому що позакривали міста, з деяких населених пунктів неможливо виїхати. Змушують таксистів розвозити “комісії”. Роблять поквартирний і побудинковий обхід. Сам процес голосування виглядає так: заходять в квартиру, відкривають якусь коробку з бюлетенями, кажуть людині голосувати. Коли заходять до житла, дивляться, чи є там чоловіки. Два в одному - “референдум” та “мобілізація”, - розповів Сергій Гайдай.

Також він нагадав жителям тимчасово окупованих територій Луганщини про відповідальність за участь у незаконному “референдумі”.

“Такого, як у 2014 році вже не буде. Кожного колаборанта ми обов’язково знайдемо, де б він не переховувався, і всі, хто допомагали окупантам, російській армії, і в проведенні “референдуму” зокрема, буде покарано з усією строгістю”, - сказав Сергій Гайдай.

"Російські підрахуі підрахують і намалюють будь-який вигідний їм результат. Тим більше, зранку ватажок так званої "лнр" заявив про плани звернутися до президента рф, щоб той на законодавчому рівні розглянув питання входження «республіки» до складу росії. Тобто, думка населення не має ніякого значення.

До кожної виїзної дільниці приставлений вертухай з автоматом, поява якого, за покликом "русской души" мала би вимусити людей покірно віддати свій голос. Втім, так відбувається на росії. Жителі Луганщини, навпаки, остерігаються, і навіть ті, хто ще вагався, після приїзду військових вирішили залишитися вдома", - додав очільник Луганщини.

Окупанти заборонили виїжджати з Луганської області на час проведення псевдореферендуму.