Окупанти показали “виборчу дільницю” в Сєвєродонецьку, та забули запросити “масовку”

Окупанти показали “виборчу дільницю” в Сєвєродонецьку, та забули запросити “масовку”

Окупаційна адміністрація Сєвєродонецька опублікувала фото та відео з “виборчої дільниці” в Міському палаці культури Сєвєродонецька. Проте, на них немає жодної людини, яка бере участь у голосуванні.

Як в своєму телеграм каналі написав самопроголошений “мер” Сєвєродонецька Моргунов, в місті стартував “референдум”, якого довгі 8 років чекали місцеві жителі. “Сєвєродончани, незважаючи на погану погоду, поспішають виразити свою громадську позицію”, - написав окупант.

Моргунов

Жодного “поспішаючого” сєвєродончанина сфотографувати не вдалось, їх мабуть привезуть разом з пропагандистскіми ЗМІ для зйомок сюжетів. А поки що в будівлі сумують сам Моргунов та голова “дільниці”. Великого напливу, схоже й не чекали, бо на фото можно помітити лише 2 кабінки для "голосування" та місця для трьох "членів комісії".  

Моргунов

В соцмережі виклали фото з Марківки, де на “виборчій дільниці” просто неба чергує “незалежний спостерігач” з автоматом. Великої черги на фото також не помітно.

Марківка

Як розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай під час прес-конференції, члени "виїзних комісій" вибивають двері квартир, якщо їм не відчиняють. Якщо ж людина проголосувала "проти" приєднання до росії, їх записують до "окремого блокнота". 

"Відбувається фейковий "референдум" під примусом. Ні Україні, ні увесь світ, окрім Сирії, не визнають результати цього "референдуму". Скоріш за все, цифра людей, які брали участь та позитивних "галочок" буде за 80%. У них проблемаз мобілізацією, тому найближчим часом вони оголосять, що Україна напала на росію. Ми вжезвикли, це втілення в реальному житті оруелського сценарію", - сказав Гайдай.  

Своє ставлення до референдуму демонтрує у пабліках і молодь Луганська.  

Тим часом в кремлі заявили, що при “позитивному” рішенні на “референдумах” у “днр” та “днр” про приєднання до рф послідують дії парламенту та президента росії. Як стверджує прес-секретар путіна дмитро пєсков “будуть підписані документи, все буде оперативно”.

В день початку “референдуму” на тимчасово окупованих територіях на телебаченні Нідерландів запропонували росіянам провести голосування щодо приєднання території рф до складу Королівства.

Нагадаємо, на Луганщині 23 вересня розпочали незаконний “референдум”. Окупанти закрили міста на виїзд, проводять обходи та голосування “на кухні і у дворах”.