Окупанти вважають, що за 10 років населення Луганщини зменшилося лише на 60 тисяч осіб

Окупанти вважають, що за 10 років населення Луганщини зменшилося лише на 60 тисяч осіб

У псевдореферендумі на Луганщині взяли участь стільки ж людей, скільки мали право голосу десять років тому.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

Так, на виборах народних депутатів України у жовтні 2012 року, коли ще також голосувала вся Луганщина, до списків були включені 1, 829 млн осіб.
Наразі голосує 1,662 млн, яких привели голосувати. Із урахуванням явки лише у 94 %, маємо 1,768 млн населення, яке мало право голосувати.

Тобто, з урахуванням катастрофічної щорічної негативної різниці між кількістю народжених і померлих на території так званої «лнр», в організаторів «референдуму» виходить, що населення за ці роки зменшилося лише на 60 тисяч осіб.

До цих 60 тисяч різниці входять не тільки померлі, а й сотні тисяч переселенців в межах України – тільки протягом весни-літа 2022 року офіційно зареєстрованих понад 320 тисяч переміщених осіб. Багато хто ще не зареєструвався, або користується довідкою, отриманою 7-8 років тому. Десятки тисяч луганчан виїхали в країни Європи.

До цих 60 тисяч різниці увійшли загиблі та скалічені, яких росія примусово мобілізувала під час вторгнення.

Багато й тих, хто за ці вісім років облаштувався на росії. Та й там нібито проголосували 402 тисячі або 99,35 %. Тобто усі заробітчани та біженці мали кинути роботу і дістатися 181 виборчої дільниці.

Лише тиждень тому на росії оголосили часткову мобілізацію, а перші призовники вже дісталися фронту. Зокрема, поповнення прибуло до підрозділів 1-го танкового полку 2-го мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії рф. Підготовка з ними не проводилася взагалі.
Як із тими, коло примусово забрали на окупованій частині Луганщини.

Упродовж 27 вересня авіація Сил оборони України завдала 17 ударів по ворогу. Підтверджено ураження 14 районів зосередження живої сили і військової техніки, 3 опорних пунктів та 7 позицій зенітних ракетних комплексів. Крім того, за добу, українські підрозділи протиповітряної оборони знищили літак, 6 БпЛА та керовану авіаційну ракету Х-59 ворога.

Ракетні війська і артилерія уразили 12 районів зосередження живої сили та техніки противника, 4 склади з боєприпасами, позиції засобів протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби, зокрема, автоматизовану станцію перешкод «Житель».

За поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Залізне, Миколаївка Друга, Первомайське, Побєда, Новомихайлівка та Безіменне.

Росіяни обстріляли наступні населені пункти:

  • на Краматорському напрямку: Рідкодуб, Катеринівка, Старий Караван, Голубі Озера, Верхньокам’янське, Дворічне, Дронівка, Закітне, Міньківка;
  • на Бахмутському напрямку: Спірне, Сіверськ, Серебрянка, Нью-Йорк, Бахмутське, Весела Долина, Яковлівка, Білогорівка, Роздолівка, Бахмут, Соледар, Нью-Йорк.


 Нагадаємо, що окупанти на Луганщині почали призов лікарів.