На Луганщині «забавовнили» ешелон зі свіжомобілізованими росіянами

На Луганщині «забавовнили» ешелон із свіжомобілізованими росіянами

Скоро буде результат на фронті на Луганщині.

Про це в телемарафоні повідомив керівник Луганської ОВЦА Сергій Гайдай.

"Погода не грає нам на руку, але в цілому, я думаю, що скоро отримаємо результат", - каже Гайдай про події на фронті.

Більше інформації він не став озвучувати, сказавши, що все вирішиться лише після Лиману.

Проте каже, що в окупантів постійно відбувається «бавовна».

«Глибоко тилу Луганської області постійно відбуваються якісь вибухи. Що командні пункти, що казарми, що склад з боєкомплектами, техніка, ешелон зі свіжомобілізованими росіянами», - розповів він.

З Попасної вивезли всіх людей, щоб убезпечити російських військових.

У відкритому днями в Луганську медичному центрі встановлене обладнання, вивезене з лікарень, розташованих на захоплених у 2022 році територій.

Нагадаємо, упродовж 27 вересня авіація Сил оборони України завдала 17 ударів по ворогу. Підтверджено ураження 14 районів зосередження живої сили і військової техніки, 3 опорних пунктів та 7 позицій зенітних ракетних комплексів. Крім того, за добу, українські підрозділи протиповітряної оборони знищили літак, 6 БпЛА та керовану авіаційну ракету Х-59 ворога.

Ракетні війська і артилерія уразили 12 районів зосередження живої сили та техніки противника, 4 склади з боєприпасами, позиції засобів протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби, зокрема, автоматизовану станцію перешкод «Житель».

За поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Залізне, Миколаївка Друга, Первомайське, Побєда, Новомихайлівка та Безіменне.

Росіяни обстріляли наступні населені пункти:

  • на Краматорському напрямку: Рідкодуб, Катеринівка, Старий Караван, Голубі Озера, Верхньокам’янське, Дворічне, Дронівка, Закітне, Міньківка;
  • на Бахмутському напрямку: Спірне, Сіверськ, Серебрянка, Нью-Йорк, Бахмутське, Весела Долина, Яковлівка, Білогорівка, Роздолівка, Бахмут, Соледар, Нью-Йорк.