СБУ повідомила про підозру Моргунову

СБУ повідомила про підозру Моргунову

СБУ задокументувала діяльність та повідомила про підозру в колабораційній діяльності мешканця Брянки, який наразі очолює окупаційну адміністрацію тимчасово захопленого ворогом Сєвєродонецька.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

За даними слідства, у липні цього року посаду «в.о. голови адміністрації Сєвєродонецька лнр» добровільно обійняв колишній окупаційний мер міста Брянка.

До 2014 року фігурант був членом партії регіонів та міським головою Брянки. Одразу після початку російської агресії він перейшов на бік проросійських угруповань і очолив місто вже в окупації. На території цього населеного пункту базувалося російсько-терористичне угруповання «Брянка СССР», відоме мародерством і звірствами щодо цивільного населення.

Наразі рашистський призначенець вдає «налагодження мирного життя» у понівеченому Сєвєродонецьку, імітує «масове волевиявлення» на фейковому «референдуму» у напівпорожньому місті. У нездатності окупантів провести роботи з відновлення, забезпечити населення електрикою, теплом, водою та газом звинувачує українську владу.

СБУ повідомила тимчасовому «голові» окупаційної адміністрації міста про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

За добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованих територіях, закон передбачає покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з можливою конфіскаціє майна.

За участь у незаконних збройних формуваннях та за участь у терористичній організації – до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомлялось, Пасічник отримав підозру у колабораційній діяльності від СБУ.