“Окупанти мінують територію навколо Сєвєродонецька”, - Стрюк

“Окупанти мінують територію навколо Сєвєродонецька”, - Стрюк

Окупаційні війська мінують території навколо Сєвєродонецька та Кремінної, намагаються облаштувати оборонні позиції.

Про це в телемарафоні розповів керівник Сєвєродонецької ВЦА Олександр Стрюк.

“Жителі Лисичанська чують відлуння бойових дій. В переполошеному стані окупанти намагаються створити перепони для просування українських військових, але ми все це поборемо”, - сказав керівник ВЦА.

За його словами, зв’язок з Сєвєродонецьком наразі майже відсутній, окупанти обмежують мобільний та інтернет сигнал на території міста. Намагаються тримати людей в інформаційному вакуумі.

“Ті з росіян, які “на ура”приїхали відновлювати місто, так нічого і не зробили, але вже його покинули. Залишились тільки місцеві, які не виїхали, пішли на співробітництво з окупаційною владою, ті хто вийшов на роботу через якісь обставини. Бригада російських медиків також вже виїхала з медичних установ”, - розповів Олександр Стрюк.

За його словами, панічні настрої в Сєвєродонецьку є, на що вплинула й примусова мобілізація.

“Роздають повістки, ловлять чоловіків, зокрема в сільській місцевості. Тих, хто задіяний в комунальному господарстві поки що не чепають, але примушують отримувати військові посвідчення “лнр”, після чого їх ставлять на облік місцевих “військкоматів”, - сказав керівник ВЦА.

За словами Олександра Стрюка, наразі в Сєвєродонецьку лишаються близько 8 тисяч місцевих жителів.

Раніше повідомлялось, що Збройні сили України намагаються "продавлювати" напрямок з боку Лиману, тим часом російські загарбники вивозять майно з луганських міст, готуючись тікати.