ЗСУ уразили 5 групувань окупантів на Луганщині

ЗСУ уразили 5 групувань окупантів на Луганщині

На Луганщині ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили 5 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 5 позицій ППО, 2 засоби артилерії, склад боєприпасів та переправу.

Про це повідомляє Генштаб Збройних сил України. 

Також відбито атаки російських окупантів в районах населених пунктів Виїмка, Красне, Бахмут, Майорськ, Веселе, Побєда, Невельське, Кам’янка та Тернові Поди.
Противник 11 разів обстрілював позиції наших бійців з артилерії та мінометів. росіяни вирішили вивезти зі Сватового основні медичні та соціальні заклади – перш за все, обладнання.

Окупаційні органи влади в місті працюють в «урізаному» форматі.
У Кадіївці відбувається масове знищення архівів та копій документів, особливо тих, що містять історію окупації.

На Донеччині вночі обстріляли Мар'їнку, Красногорівку, Авдіївку, с.Максимільянівка, с.Костянтинівка, с.Георгіївка, Новоселівка Перша.

На ранок, близько 08:00, почався артобстріл м.Авдіївка снарядами калібру 152мм, спорядженими касетними суббоєприпасами, в зоні ураження — «стара частина» міста та район багатоповерхових будинків.

На деокупованих територіях Святогірської та Лиманської громад продовжуються стабілізаційні заходи. Людям видають пенсії, матеріальну та гуманітарну допомогу.
На добу на Донеччині — 2 загиблих, 7 поранених.

В Запорізькій області вночі ворог знову атакував Запоріжжя. Руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури в двох районах Запоріжжя.

Окупант вперше застосував безпілотні літальні апарати. Попередньо це були БПЛА shahed-136. Саме тому містяне не чули надто гучних звуків вибухів.

За попередньою інформацією, є один постраждалий, його ушпиталено.
Інформація щодо наслідків нічної атаки росіян уточнюється.

Остріл

На Дніпропетровщині від ворожих обстрілів знову потерпала Нікопольщина. росіяни всю ніч обстрілювали район з РСЗВ та важкої артилерії.

Попередньо, — без загиблих та поранених.

У Нікополі пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки і господарські споруди. Зачепило підприємство транспортної інфраструктури та лінії електропередач.
У Марганецькій громаді триває обстеження територій. Масштаби руйнувань з’ясовуються.

На Харківщині окупанти наносили удари по Куп’янському, Чугуївському, Ізюмському районах.

Внаслідок обстрілів у Куп’янську вчора ввечері виникла пожежа на території меблевого цеху.

Протягом доби медики обласного Центру екстреної медичної допомоги госпіталізували 2 людей в Куп‘янському районі, 4 - в Ізюмському та 2 людини у Вовчанську, Чугуївського району. Усі постраждалі в середньому стані.

Раніше повідомлялось, що на Луганщині окупанти закликають людей евакуюватись та знищують документи