Окупанти планують в першу чергу відновити Лисичанськ, бо на Сєвєродонецьк бракує грошей

Окупанти планують в першу чергу відновити Лисичанськ, бо на Сєвєродонецьк бракує грошей

В росії урядовці вбачають відновлення Лисичанська перспективніше за Сєвєродонецьк та думають, як позбавитися Попасної.

Про це у соцмережах написав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, майже усі ремонтники, які виконували хоча б поточні ремонти, із так званої «лнр» виїхали, а амбітні обіцянки в росіян ще залишилися.

Так, в уряді рф вважають, що насамперед потрібно відбудовувати Лисичанськ, а вже потім – Сєвєродонецьк. Мотивація – обсяг руйнувань і, відповідно, коштів, які знадобляться.

“Якщо протягом цих трьох місяців на росії всі ці пошкодження розглядали виключно з дронів, то, напевно, вони праві. Однак в самому Лисичанську пошкоджені десятки кілометрів критичної інфраструктури, системи водо-, тепло- та газопостачання, насосні станції тощо. Ця відбудова потребує грошей набагато більше, ніж у компактному Сєвєродонецьку. Вкотре – цілі є, обґрунтування виключно поверхові”, - написав Гайдай.

За його словами, по Попасній все більш-менш однозначно – якщо росії не потрібен вагоноремонтний завод, то житловий фонд можна не відбудовувати. Люди? На рф не чули про таке.

Проте щось не те почули окупанти у Біловодську. Тому більше ніж 30 місцевих мешканців напередодні так званого «референдуму» за доносами вивезли до Луганська, де піддавали перевірці на поліграфі. Частина з цих людей вже повернулася додому і зачекалася на ЗСУ.

Як і у Троїцькому, звідки колаборанти разом із сім’ями втікають в бік Луганська. Там їм окупанти знайдуть, чим зайнятися. До прикладу, направлять до Новосвітловки, де місцева лікарня переповнена, а зайвих рук не вистачає. Бо днями туди привезли близько трьохсот поранених осіб із числа ув’язнених рф, які погодились воювати на території Україні.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ наступають з Лиману, а окупанти перед втечею вдруге грабують Луганщину.