Судитимуть "поліцейського" та "прокурора" з Луганщини

Судитимуть "поліцейського" та "прокурора" з Луганщини

За службу ворогу перед судом постануть працівники «поліції» та «прокуратури» так званої «лнр» – мешканці Рубіжного та Ровеньок.

Про це повідомила пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Прокурори Щастинської та Сватівської окружних прокуратур Луганської області направили до суду обвинувальні акти стосовно двох представників «силових структур» так званої «лнр».

Один з них – 42-річний мешканець міста Рубіжне. У липні 2022 року він присягнув на вірність народу «лнр» та обійняв посаду «начальника відділу карного розшуку Троїцького районного відділу внутрішніх справ мвс лнр».

До 2014 року чоловік працював в органах внутрішніх справ Луганщини, потім звільнився та виїхав на територію ОРЛО. Після початку російської агресії пішов «служити» ворогу.

Інший обвинувачений – працівник окупаційної «прокуратури Новоайдарського району лнр», що підпорядковується незаконно створеній «генпрокуратурі» псевдореспубліки. На цю посаду призначено 30-річного мешканця міста Ровеньки у період березня-квітня 2022 року.

Їм інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Матеріали обвинувачення передано до Синельниківського міськрайонного та Тернівського міського судів Дніпропетровської області.

Обвинуваченим загрожує тюремний строк до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, з можливою конфіскацією майна та без такої.

Раніше повідомлялось, що затримали зрадника, який допомагав окупантам тікати від контрнаступу ЗСУ.