Через дощі ситуація на фронті на Луганщині ускладнюється

Через дощі ситуація на фронті на Луганщині ускладнюється

На Луганщині ворог постійно обстрілює позиції ЗСУ, щоб придивитися до оборони.

Про це в телемарафоні повідомив керівник Луганської ОВЦА Сергій Гадай.

«Селища все же обстрілюються достатньо серйозно. В основному їх накривають градами. Спокійно дістатися туди і відновити життєдіяльність населених пунктів поки що не уявляється можливим. Хоча ми готові, але військові не пускають туди», - повідомив Гайдай.

Як тільки дозволять – там будуть відновлювати життя там.

Зараз на Луганщині другий день зливи, навіть пройти складно. Землю сильно розвезло.

«От Сватово до Кремінної – якраз чорноземи», - каже Гайдай.

Проте він підкреслив, що на Луганщині тривають постійні артобстріли.

«В нас інтенсивність менше (на відміну від Бахмута – ред.). Немає такої кількості обстрілів. Єдине, що йдуть постійні обстріли. Вони більше намагаються проводити контратаки, щоб дивитися, де є слабкі місця в обороні ЗСУ. Але в основному вони все мінують і проводять просто артобстріли територій, які вони залишили ще нещодавно», - розповів очільник області.

Він каже, що залишитися там наразі небезпечно.

«З боку Лисичанська та Білогорівки обстріли привели до того, що з тих людей, які категорично не хотіли виїжджати та залишилися, то, на жаль, вчора дві людини загинули», - повідомив Гайдай.

Очільник області каже, що «гауляйтерів» з Луганська ще можуть забрати до росії, але більш незначних посадовців не пускають на кордоні до рф.

Нагадаємо, українські війська витіснили ворога з населених пунктів Кармазинівка, М’ясожарівка і Невське Луганської області та Новосадове на Донеччині.