У Дніпрі запрацював "соціальний ресторан" для переселенців.

У Дніпрі запрацював "соціальний ресторан" для переселенців.

У Дніпрі розпочав роботу "соціальний ресторан", де годують переселенців, які виїхали з окупованих областей, або регіонів, де ведуться бойові дії.

Про це повідомляє «Суспільне Дніпро».

Щодня там можуть пообідати півтори тисячі людей, розповіла організаторка Анастасія Ярак.
За її словами, аби розпочати діяльність, зібрали близько 12 мільйонів гривень. Вартість одного обіду – 50 гривень. Ресторан працюватиме пів року. За необхідністю, обіцяють адміністратори, будуть влаштовувати додаткові збори коштів.

"Це благодійний проєкт, тобто усі ці кошти були зібрані протягом місяця різними шляхами – це були донати за реквізитами, благодійна вечеря, на якій ми зібрали майже мільйон, донати від наших партнерів, постачальників", – зазначила вона.

Цього дня в ресторані на перше – гороховий суп, на друге – пшенична каша з м'ясом, а ще – хліб та чай. Щодня у соціальному ресторані годують переселенців, меню – комплексне, його створював нутріціолог. Тож, каже кухарка Ліана, відвідувачі задоволені.

"Дякують, кажуть, що дуже смачно", – говорить кухарка.

Григорій з трирічною онучкою – з Сєвєродонецька. Говорить: із задоволенням у закладі їсть навіть дитина.

"Ми ж тут живемо, проходили повз, і було оголошення", – каже переселенець.

Аби відвідати соціальний ресторан, переселенці мають зареєструватися. Зробити це можна за допомогою телеграм-боту. Для цього треба відсканувати QR-код, пояснює співзасновниця доброчинного фонду "Перемога" Анастасія Ярак. Також є офлайн-реєстрація, прямо на місці.

Пообідати у соціальному ресторані можна 14 разів. Запровадили таке обмеження, кажуть адміністратори, щоб якомога більше переселенців змогли поїсти безкоштовно.

Нагадаємо, для переселенців з Луганщини працює єдина форма на отримання гуманітарної допомоги.