Презентували збірку для ВПО та проведуть консультацію по оформленню компенсації

Презентували збірку для ВПО та проведуть консультацію по оформленню компенсації

Презентували збірку методичних матеріалів щодо забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб та цивільного населення, яке постраждало від військової агресії РФ проти України.

Про це у своїх соцмережах повідомив керівник Луганської ОВЦА Сергій Гайдай.

Вона складається із 13 розділів, кожен з яких стосується найбільш актуальних питань соціальної адаптації та відновлення прав постраждалого населення, зокрема містить роз’яснення законодавства щодо надання соціальних та адміністративних послуг ВПО, зразки рішень, заяв тощо.

Доступ до збірки. 

Незабаром вона буде доступна на сайті ОВА

«Також ми зробимо загальну розсилку збірки тим, хто хоч раз скористався чат-ботом у Телеграм. Або ж напишіть у чат-бот «хочу отримати збірку роз‘яснень для ВПО». Збірка розроблена командою БО «БФ «ССС» спільно з Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у межах реалізації проєкту «Єднання заради дії» за підтримки IREX в Україні», - пише Гайдай.

Також, як повідомляє Луганська ОВЦА, 3 листопада у Дніпрі переселенців консультуватимуть, як оформити компенсацію за зруйноване росією житло.

3 листопада о 10:00 на базі гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації юристом Благодійного фонду "Горєніє" буде проведено консультацію для ВПО з питань отримання компенсації за зруйноване житло, механізму отримання коштів, механізму подачі звернення на отримання компенсації.

Крім того, адміністратор ЦНАПу у м. Лисичанськ надасть роз’яснення щодо реєстрації повідомлення про пошкоджене або зруйноване власне нерухоме майно внаслідок військової агресії та переліку документів і відомостей, необхідних для цього.

Також під час даної зустрічі внутрішньо переміщені особи матимуть можливість індивідуально отримати безоплатну правову допомогу з будь-яких інших питань.

Запис за телефоном: +38050 524 00 37 - Ольга Володимирівна.
Адреса проведення консультації: м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 81.

Як повідомлялось, керівник Луганської ОВЦА Сергій Гайдай показав допомогу від міжнародних партнерів.