Сєвєродонецьке подружжя музикантів допомагає Рівненській обласній філармонії збирати повні зали

Сєвєродонецьке подружжя музикантів допомагає Рівненської обласної філармонії збирати повні зали

Артисти Рівненської обласної філармонії, середи яких тепер і сєвєродончани, після вимушеної паузи знову взяли до рук інструменти. І збирають повні глядацькі зали.

Про це повідомляють «Подробиці».

На сцені Рівненської обласної філармонії Дмитро Переясловець та Олена Ковальова. Це подружжя із Сєверодонецька. Дмитро грає на кларнеті, Олена - на скрипці. 

Грають на своїх інструментах, які вдалося взяти з собою, коли тікали від бомбардувань. Два тижні переховувалися у підвалі. Але з маленькою дитиною було важко. Виїхати допомогли колеги.

Ще у 2014-му Дмитро та Олена відчули, що таке окупація. Тоді у Сєвєродонецьку загарбники затрималися ненадовго. Але відчуття огиди від прибічників триколору сім'я не забула.

Подружжя луганчан разом з рівненськими музикантами відкрили цьогорічний концертний сезон на одній сцені. Грали виключно українських композиторів: Скорика концерт фортепіанний і Станковича "Opera rustica". Був повний зал.

Колектив філармонії - від початку війни, брав павзу лише на місяць, концерти проводили онлайн, а з травня вийшли до глядачів в органному залі Рівного. Бо зрозуміли, що музика - це також зброя.

Нагадаємо, подружжя музикантів з Сєвєродонецька разом із оркестром Рівненської обласної філармонії готуються до відкриття концертного сезону.