Вулиця в Києві називатиметься на честь луганського героя

Вулиця в Києві називатиметься на честь луганського героя

У Києві перейменували вулицю на честь загиблого Героя, луганського журналіста Олександра Махова.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

27 жовтня Київська міська рада підтримала проєкт рішення про перейменування 40 міських об’єктів, назви яких пов’язані з рф та її сателітами.

Зокрема, колишня вулиця Жолудєва у Святошинському районі перейменована на честь загиблого воїна 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Олександра Махова.

Миттєвості подій весни 2014 року Олександр Махов висвітлював як власний кореспондент ТРК «Україна» у Луганській області.

Навіть покинувши рідне місто, ще близько року Олександр – вже кореспондент київської редакції каналу «Україна» – знімав репортажі про бойові дії та життя на Сході України – так, як було насправді.

«Я просто виконував свою роботу. Заради наших хлопців на передовій», – зізнався якось він.

А потім відновив свій військовий квиток та вирушив на захист країни.
За шостою хвилею мобілізації потрапив до складу 42-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади, яка брала участь у боях за Донбас. Майже сім місяців провів у самому пеклі під Горлівкою.

«Якщо буде потрібно, піду ще раз. Бо це моя рідна земля», – підкреслив Олександр у 2017 році.

Цей час прийшов, коли він уже працював на телеканалі «Дом». Із початком повномасштабного вторгнення військ російської федерації в Україну, сержант запасу Махов, не вагаючись, знову став до лав Збройних Сил України.

У складі 1-го десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ вів бойові дії на Ізюмському напрямку.

4 травня в селі Довгеньке Олександр Махов загинув. У населений пункт увірвалась колона російської бронетехніки. Сержант Махов з гранатомету знищив ворожу БМП разом із п’ятьма загарбниками. Російські війська були зупинені, але під час відходу відкрили вогонь з артилерії – Олександр отримав осколкове поранення, несумісне з життям.