За працевлаштування ВПО майже 1,5 мільйона гривень отримають роботодавці Луганщини

За працевлаштування ВПО майже 1,5 мільйона гривень отримають роботодавці Луганщини

Луганський обласний центр зайнятості вже прийняв рішення щодо надання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 р. № 331 для 16 роботодавців на 110 ВПО на загальну суму 1,43 млн гривень.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

На сьогодні вже профінансовано 1,222 млн гривень. Підприємці подали заявки на компенсацію через портал «Дія».

Ці 16 роботодавців перемістили свій бізнес до Вінницької, Дніпропетровської, Львівської, Київської, Кіровоградської, Полтавської, Тернопільської, Хмельницької областей.

Загалом станом на жовтень на обліку в Луганському обласному центрі зайнятості перебуває 3,2 тис. безробітних громадян, з них 47,8 % отримували допомогу по безробіттю.

За 9 місяців 2022 року за сприяння працевлаштовано 1,9 тис. осіб, забезпечено тимчасову зайнятість 384 особам.

Нагадаємо, що відповідно до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, затвердженого постановою КМУ від 20.03.2022 р. № 331, роботодавцям, окрім бюджетних установ, які працевлаштували внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану, надається компенсація в розмірі 6 500 гривень за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавцем сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Загальна тривалість компенсації – два місяці.

Нагадаємо, у 4,4 мільярда гривень вже оцінені збитки бізнесу Луганщини внаслідок військової агресії росіян.