На Луганщині військослужбовці рф незаконно проникають та живуть в домівках містян

На Луганщині військослужбовці рф незаконно проникають та живуть в домівках містян

 

За добу, 28 жовтня, поліцейські Луганської області опрацювали 27 повідомлень про злочини та події.

Про це повідомляє обласна поліція.

Серед них, 9 повідомлень про знищення та пошкодження, внаслідок обстрілів окупаційними військами рф, квартир, будинку, гаражу та автомобіля у містах Сєвєродонецьк, Кремінна, Рубіжне та с. Воєводівка.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 438 КК України «Порушення законів та звичаїв війни».

Зареєстровано інформацію за фактом мародерства. Невідома особа скоїла крадіжку побутової техніки та одягу з квартири у Сєвєродонецьку.

Поліцейські відкрили 2 кримінальні провадження за ст. 162 КК України «Порушення недоторканності житла» за фактами незаконного проникнення та проживання військовослужбовців рф у помешканнях громадян у місті Сватове та с. Бараниківка.

Зареєстровано повідомлення про незаконне заволодіння автомобілем, який був припаркований на автостоянці у Сєвєродонецьку. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом».

Також відкрито кримінальне провадження за ст. 341 КК України «Захоплення державних або громадських будівель чи споруд» за фактом захоплення представниками окупаційної влади будівлі та майна Старобільського відділу однієї з державних установ.

Як повідомлялося, на Луганщині окупанти 2 місяці прожили в будинках людей, а потім розікрали їх.