На пенсії у звільненій частині Луганщини спрямували майже 2 мільярди гривень

На пенсії у звільненій частині Луганщини спрямували майже 2 мільярди гривень

Пенсії за жовтень на звільнених територіях профінансовані повністю. Загалом у Донецькій, Луганській, Миколаївській, Харківській і Херсонській областях на виплати спрямовано 12,48 млрд гривень. Їх проводять як Укрпошта, так і уповноважені банки.

Про це повідомляє сайт Мінреінтеграції.

На звільненій Луганщині на пенсійні виплати через уповноважені банки було спрямовано 1,76 млрд гривень.

Зокрема, на виплати пенсіонерам із Донеччини виділено 4,64 млрд гривень. У деокупованих містах Святогірськ і Лиман, селищах Ярова та Новоселівка, селах Яцківка й Лозове організовані виїзні прийоми громадян. У листопаді Укрпошта планує відновити технічну можливість доставляти пенсії в окремі населені пункти Лиманської та Святогірської об’єднаних територіальних громад.

Виплати пенсіонерам у Миколаївській області проведено на суму 1,26 млрд гривень, у тому числі 0,23 млрд гривень – через Укрпошту, 1,03 млрд гривень – через уповноважені банки.

У Харківські області на пенсійні виплати мешканцям деокупованих територій спрямовано 3,8 млрд гривень. Протягом вересня-жовтня знову запрацювали 8 сервісних центрів Головного управління Пенсійного фонду України у Харківській області, а саме в містах Балаклія, Ізюм, Барвінкове, Вовчанськ і Дергачі, у селищах Чкаловське, Шевченкове, Великий Бурлук.

На Херсонщині у жовтні Укрпошта відновила можливість доставляти пенсії у 72 звільнені населені пункти. Протягом місяця було проведено виїзні прийоми громадян у Кочубеївській, Нововоронцовській і Високопільській ОТГ, а також у селищі Велика Олександрівка.

Крім того, 25 жовтня знову почав працювати сервісний центр Головного управління Пенсійного фонду України у Херсонській області в селищі Нововоронцовка.

Нагадаємо, Укрпошта поки що не має технічної можливості проводити на Луганщині виплати.