На Луганщині невідомі особи у військовій формі рф незаконно позбавили волі чоловіка

На Луганщині невідомі особи у військовій формі рф незаконно позбавили волі чоловіка

Протягом минулої доби, 31 жовтня, поліцейські Луганщини відреагували на 46 повідомлень про злочини та події.

Про це повідомляє пресслужба обласної поліції.

Надійшло повідомлення про те, що невідомі особи у військовій формі рф незаконно позбавили волі чоловіка у Старобільському районі. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 146 КК України «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини».

Серед них, повідомлення про поранення жінки у одному з деокупованих населених пунктів області, внаслідок обстрілу окупаційними військами рф.

Також надійшло 2 повідомлення про руйнування та пошкодження внаслідок обстрілів окупаційними військами рф квартир у Сєвєродонецьку.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 438 КК України «Порушення законів та звичаїв війни»

Серед іншого, надійшло 17 повідомлень про незаконне заволодіння вантажними та легковими автомобілями, автобусом, напівпричепом та причепом підприємства та громадян у містах Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Попасна та Привілля. За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом».

Зареєстровано повідомлення за фактом мародерства. Окупаційні війська рф захопили приміщення, грошові кошти та майно банку у Сєвєродонецьку.

Оперативники встановили чоловіка, який після окупації російськими військами одного з населених пунктів Старобільського району, почав брати участь у діяльності незаконних збройних формувань та був призначений на одну з керівних посад у військовому органі окупаційної влади.

Надійшло повідомлення про те, що військові рф проникли до квартири заявника у м. Сватове, де на теперішній час мешкають. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 162 КК України «Порушення недоторканності житла».
.
Поліцейські вживають заходів щодо встановлення місцезнаходження 6 громадян, з якими рідні втратили зв'язок.

Повідомлялося, судитимуть лисичанина, який вбив поліцейського та вчинив замах на вбивство ще чотирьох осіб.