Шелтер для переселенців з Луганщини в Дніпрі готується прийняти ще понад 140 мешканців

Шелтер для переселенців з Луганщини в Дніпрі готується прийняти ще понад 140 мешканців

Шелтер для переселенців з Луганщини працює в Дніпрі з травня. За цей час його послугами скористалися понад 2000 ВПО з Луганської та Донецької областей. Наразі в шелтері проживають 90 людей, з яких 20 дітей.

Для них на території облаштували дитячий майданчик. Для дорослих будують літній кінотеатр та альтанку для проведення заходів. За місяць у шелтері планують завершити ремонт нових приміщень, де можуть розміститися не понад 140 переселенців. Чим зараз живе шелтер переселенців Луганщини, дивіться в сюжеті "Сєвєродонецьк онлайн".

“Стартували з того, що майданчик у нас був транзитний. Люди жили тут до 5 днів. Знаходили собі прихисток, і шукали місце, де їм проживати в подальшому. Сьогодні, коли в Луганській області активна фаза евакуації завершена, існує категорія людей, яким взагалі нема де жити. Тому зараз у нас 70% живуть довгостроково. Для інших ми залишаємось транзитним майданчиком, щоб у людей було місце де можна безкоштовно переночувати.

В шелтері можна отримати медичні послуги. У нас є цілодобовий медичний супровід. До нас звертаються також люди, які раніше тут проживали. Спеціалісти вузького профілю також проводять у нас виїзні консультації. У нас можна отримати юридичну, психологічну допомогу. Також ми займаємось з дітьми, не лише тими, хто живе у шелтері, а також і з жителями Дніпра.

Ремонт даху в шелтері переселенців з Луганщини

В рамках проєкту “Зміцнення громадської довіри” UCBI III, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку USAID, який реалізує громадська організація “Світло культури”, на третьому поверсі шелтеру створюється майданчик, який вмістить ще понад 140 людей.

Ремонт даху шелтеру для переселенців з Луганщини

На третьому поверсі у нас була біда, тік дах. Завдяки проєкту ми змогли отримати будівельні матеріали. Волонтери Дніпра і Луганщини об’єдналися для того, щоб зробити косметичні ремонтні роботи приміщень та ремонт даху. Наразі покрівля завершена, вона пройшла експертизу дощем, все суперово. Зараз ремонтуємо приміщення та отримуємо меблі”, - розповіла керівниця шелтеру для переселенців Луганщини Ганна Рясна.

Шелтер переселенців з Луганщини розташований за адресою: м. Дніпро, провулок Ялицевий, 5.

Також можна звернутися до організаторів через сторінку у фейсбуці.

Як працює швидка допомога Луганщини розповів її керівник Дмитро Кісельов.