Як працює швидка допомога Луганщини розповів її керівник Дмитро Кісельов

Як працює швидка допомога Луганщини розповів її керівник Дмитро Кісельов

Генеральний директор КНП «Луганський регіональний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Дмитро Кісельов розповів журналістам "Сєвєродонецьк онлайн" про роботу лікарів швидкої під обстрілами, скільки співробітників та техніки вдалось релокувати, а також про допомогу переселенцям.

“До останнього, коли була вільна дорога Лисичанськ-Бахмут ми вивозили обладнання з Сєвєродонецька, Лисичанська. Туди завозили гуманітарну допомогу: продукти, медичні препарати. До останнього, допоки дорога не була перекрита, бригади постійно прибували до Лисичанська, завозили паливо, щоб машини працювали. Ті пошкоджені автомобілі, які постраждали від обстрілів, ми вивозили, ремонтували і вони знову поверталися на локації.

Розбита уламками снаряду карета швидкої

За ці місяці була проведена серйозна робота, дуже небезпечна. Хочу подякувати за гуманітарну допомогу, що надходила від багатьох підприємств. Ми отримали бронежилети підвищеного класу захисту, кевларові шоломи. На щастя, вони нам не знадобились, але бригади були забезпечені цим захистом.

Бригада швидкої в бронежилетах

Попри постійні ворожі атаки на Сєвєродонецьк і Лисичанськ бригади до останнього знаходились на території Луганщини, незважаючи на небезпеку. Але коли вже не було можливості знаходитись більше під обстрілами, ми релокувались до Дніпра. До цього часу працювали в Рубіжному одна бригада, два в Сєвєродонецьку, чотири бригади у Лисичанську та одна в Карбоніті. До останнього надавали екстрену медичну допомогу місцевим жителям.

Наразі нам вдалося вивезти та не залишити окупантам 16 карет швидкої та два оперативних штабних автомобіля. Зараз їх відремонтували та тепер вони в справному стані у будь-який момент готові повернутися на деокуповану територію та почати проводити медичну розвідку.

Ми змогли зберегти 5 бригад медицини катастроф, які є повністю оснащеними. У нас працюють лікарі, медпрацівники, водії, а також ті, хто отримав нову спеціалізацію - екстреного медичного техніка. Це водії, які пройшли спеціальні медичні курси та мають розширений список зобов'язань. Вони служать гарними помощниками для наших медичних працівників, можуть робити ін’єкції, встановлювати ларенгіальні трубки, допомагають з обладнанням.

Робота швидкої перед окупацією Лисичанська

Для того, щоб підтримати наш шелтер переселенців в Дніпрі, який забезпечує людей житлом, їжею, іншими послугами, ми надаємо медичну підтримку. За згодою з Луганської ОВА ми розмістили у шелтері спочатку одну бригаду екстреної допомоги. Зараз там працює дві бригади. Вони працюють в цілодобовому режимі та оснащені сучасним обладнанням - дефібрилятори, кардіомонітори, електрокардіографи та інше. Є достатній запас медичних препаратів для надання першої допомоги.


На Луганщину ми обов’язково повернемось, це вже без сумнівів, усі наші лікарі в це вірять. Перемога буде за нами!”

 

Як медичний центр "Гіппократ" відродився в Івано-Франківську, читайте в ексклюзиві "Сєвєродонецьк онлайн".