Зрадника з Лисичанська засудили на 8 років

Зрадника з Лисичанська засудили на 8 років

За матеріалами СБУ до 8 років тюрми засуджено зрадника, який допомагав ворогу захоплювати Лисичанськ.

Про це повідомила пресслужба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Служба безпеки проводить комплексні заходи для невідворотності покарання поплічників ворога. За матеріалами СБУ, до 8 років ув’язнення засуджено російського агента, який збирав інформацію щодо місць тимчасової дислокації та переміщення Сил оборони на східному напрямку.

Зловмисника було затримано в ході спецоперації української спецслужби на Луганщині у травні цього року.

Затриманим виявився 52-річний місцевий житель, який після початку повномасштабного вторгнення вийшов на окупантів і «запропонував» їм свою допомогу у війні проти України.
Таким чином агресор залучив зрадника до розвідувально-підривної діяльності поблизу лінії фронту.

Серед основних його завдань було виявлення позицій українських військ під час активних бойових дій в районах Лисичанська, Рубіжного та Новодружеська.

Для передачі агресорам отриманих відомостей, використовував закриті канали електронного зв’язку, через які відправляв загарбникам медіафайли з локацією українських об’єктів.
За виконання ворожих завдань, агресори обіцяли йому гроші. Однак, отримати їх зловмисник не встиг. Співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали на спробі передачі розвідданих представнику рф.

На підставі зібраних доказів, суд визнав затриманого винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирок набув законної сили.

Раніше повідомлялось, що за колабораційну діяльність судитимуть керівника держпідприємства з Луганщини.