СБУ повідомила про підозру заступнику окупаційного «мера» Рубіжного

СБУ повідомила про підозру заступнику окупаційного «мера» Рубіжного

Служба безпеки України задокументувала діяльність та повідомила про підозру в колабораційній діяльності мешканцю Рубіжного, який нині обіймає посаду «заступника» окупаційного «мера» цього міста і співпрацює з ворогом.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

За даними слідства, 56-річний чоловік раніше працював на керівній посаді на Рубіжанському хімзаводі «Зоря». У липні цього року російські окупанти запропонували йому стати «заступником голови адміністрації м. Рубіжне лнр», на що він добровільно погодився.

Наразі у зруйнованому російськими окупантами місті без води, світла і теплопостачання новоспечений «чиновник» імітує відновлення життя та сприяє загарбникам в утвердженні режиму окупації.

СБУ повідомила так зв. «заступнику» очільника адміністрації Рубіжного про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – «колабораційна діяльність».

Триває досудове розслідування за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Раніше слідчі СБУ завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальні матеріали кримінального провадження щодо окупаційного «мера» Рубіжного.
Йому доведеться відповідати перед законом за ч. 1 та ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Ворожим поплічникам загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з можливою конфіскацією майна.

Як повідомлялось, викрито на Луганщині нових працівників окупаційної «поліції» – колишнього секретаря суду та пенсіонера органів МВС, ще двох судитимуть.