Окупанти на Луганщині планують дати опалення протягом двох тижнів

Окупанти на Луганщині планують дати опалення протягом двох тижнів

На окупованій території доручено за два тижні забезпечити теплом всіх жителів, у Лисичанську гуманітарний шифер замість відновлення будинків спрямували на ремонт ринку.

Про це в соцмережах повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Зима вже за два тижні, а в Луганську лише днями зрозуміли, що так звана «лнр» до опалювального періоду не підготувалася.

Традиційно значні проблеми в Алчевську, але найбільші – у захоплених в 2022 році громадах.

Псевдоуряду поставлене завдання, щоб кожен мешканець зустрів зиму з теплом. Обіцяють впродовж двох тижнів в Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному та Кремінській громаді закрити увесь тепловий контур. Можливо, це й реально зробити у названі терміни, але ж зруйновані котельні від того не запрацюють”, - написав Гайдай.

За його словами, зокрема, додаткова проблема в Лисичанську. Люди понад чотири місяці чекали на ремонти пошкоджених дахів, восени із розумінням ставилися до злив, якими затоплювалися цілі під’їзди з останнього до першого поверху.

І от його привезли і забрали на потреби центрального ринку, де також необхідне ремонт даху. Історія, аналогічна зі зникненням поліетиленової плівки.

Скільки вдавалося, терпіли лисичани й відсутність заробітної плати. Та якщо у сусідньому Сєвєродонецьку після піднятого у ЗМІ резонансу гроші почали видавати і зняли це на відео, то у комунальному господарстві Лисичанська виплат не бачили із моменту захоплення міста.

Із сіл Кремінської громади населення або виїхало, або його вивезли окупанти. Жителі області чекають на ЗСУ.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ відбили наступ окупантів від трьох сіл.