Викрили ще трьох колаборантів від проросійської партії на Луганщині

Викрили ще трьох колаборантів від проросійської партії на Луганщині

СБУ задокументувала діяльність ще трьох колаборантів, серед яких два депутати від проросійської партії.

Про це повідомила пресслужба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Триває робота оперативників та слідчих СБУ щодо документування дій осіб, які заради «посад» в окупаційних органах влади пішли на співпрацю з ворогом і заплямували себе зрадництвом.

Так, повідомлено про підозру двом депутатам 8 скликання - Новопсковської селищної ради та Сватівської міської ради, від нині забороненої в Україні проросійської політсили «ОПЗЖ». Ці громадяни пішли на співпрацю з російським агресором та отримали посади окупаційних «адміністраціях».

31-річний мешканець Старобільського району став так зв. «начальником відділу життєзабезпечення с. Риб’янцево Новопсковського району лнр». 55-річна мешканка села Свистунівка – «начальником відділу життєзабезпечення села Першотравневе адміністрації Сватівського району лнр».

Отримав підозру також колишній сільський голова зі Старобільщини. 44-річний чоловік погодився очолити «відділ із життєзабезпечення села Калмиківка Старобільського району лнр».

Наразі правопорушники працюють у незаконно створених «владних структурах», виконують вказівки окупантів щодо утвердження режиму окупації територій та їх підпорядкування агресору.

Їм повідомлено про підозру в калабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

За добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованих територіях, закон передбачає покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з можливою конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що бойовика окупантів засудили на 12 років.