До 10 років ув’язнення засуди учасника російських НЗФ

До 10 років ув’язнення засуди учасника російських НЗФ

За матеріалами слідства Служби безпеки України 10 років за ґратами проведе бойовик так зв. «2 АК» російських окупаційних військ, який на боці російських окупаційних військ брав участь у збройній агресії рф проти України.

Про це повідомила пресслужба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Бійці ЗСУ захопили його у полон у вересні 2022 р в районі Лисичанська.

Слідчі СБУ встановили, що мешканець тимчасово окупованого Слов’яносербського району проходив «службу» у лавах так зв. «2 АК» з липня 2015 по липень 2016 року, потім з липня 2017 по липень 2018 р. У якості «номера мінометного розрахунку» багато разів виїжджав на лінію бойового зіткнення, брав участь у бойових діях проти сил АТО, обстрілював позиції ЗСУ в районі села Трьохізбенка.

Під час злочинної «Z-операції» «ветеран» терористичних угруповань потрапив під мобілізацію. У серпні 2022 року він був направлений до тимчасово захопленого ворогом Лисичанська, де дислокувався один із підрозділів окупаційних військ. За місяць під час боєзіткнення неподалік цього міста бойовик потрапив у полон до Збройних Сил України.

Він надав слідчим СБУ свідчення щодо своїх командирів, озброєння, переміщення та дислокації російських військ тощо.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області визнав його винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України – у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та в участі у не передбачених законом збройних формуваннях.

Його засуджено до 10 років позбавлення волі. 

Раніше повідомлялось, що в деокупованому Невському на Луганщині викрили посібниць окупантів.