СБУ викрила «високопосадовців» на Луганщині, серед яких колишній мер

СБУ викрила «високопосадовців» на Луганщині, серед яких колишній мер

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності ще двом «високопосадовцям» російської окупаційної адміністрації на тимчасово захопленій території Луганщини.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Задокументовано, що колишній міський голова міста Новодружеськ (представник нині забороненого «Опозиційного блоку») задля збереження посади очільника міста погодився на співпрацю з окупантами.

З серпня цього року він приступив до роботи вже в якості «голови адміністрації м. Новодружеськ лнр».

Колишня директорка дитячого садка в селі Новодеркул на Старобільщині після окупації району зробила кар’єрний стрибок.

За даними слідства, у березні жінку було призначено начальником так зв. «Біловодського відділу освіти адміністрації Сватівського району лнр». За наявною інформацією, у червні вона прийняла від російських загарбників посаду «заступника голови адміністрації Біловодського району лнр». Триває документування її діяльності на новому «місці роботи».

Наразі правопорушники допомагають окупантам утримати контроль над тимчасово захопленою територією Луганської області.

Цим особам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Триває досудове розслідування за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури прокуратури.

За добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованих територіях, закон передбачає покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з можливою конфіскаціє майна.

Як повідомлялося, оперативники поліції Луганщини встановили 14 осіб, які підозрюються у співпраці з російськими окупаційними військами.