"Танкіста" з "лнр" засудили на 13 років

"Танкіста" з "лнр" засудили на 13 років

«Командира танка» так званої «народної міліції «лнр» засудили на 13 років за ґратами.

Про це повідомила пресслужба Луганської обласної прокуратури.

До 13 років за ґратами засуджено уродженця м. Донецька, який з жовтня 2015 року брав участь у діяльності нзф так званої «лнр». На початку червня 2022 року його взяли у полон військовослужбовці ЗСУ на Луганщині.

Прокурором у суді доведено, що в жовтні 2015 року 47-річний чоловік в умовах триваючого міжнародного збройного конфлікту перейшов на бік ворога, а саме добровільно вступив до лав нзф «1 танкової роти 1 взводу 7 окремої мотострілецької бригади народної міліції «лнр» окупаційної адміністрації рф на посаду «оператор навідник танку» (місце постійної дислокації м. Брянка Луганської області) структурної частини «народної міліції «лнр».

У подальшому, в квітні 2019 року фігурант був призначений на посаду «командир танка». Так, 20 лютого 2022 року він був відправлений в район н.п. Трьохізбенка Луганської області для подальшого проходження військової служби та здійснення збройної агресії спільно з військовими рф проти підрозділів ЗСУ.

У травні-червні 2022 року під час вуличних боїв у Сєвєродонецьку чоловік віддавав накази щодо танкового обстрілу драматичного театру та житлових будинків.

За публічного обвинувачення Луганської обласної прокуратури судом йому ухвалено вирок за вчинення умисних дій, з метою зміни меж території та державного кордону України, вчинення державної зради, а також участь у діяльності не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 та ч. 2 ст. 260 КК України). 

Раніше повідомлялось, що суд у Гаазі виніс перший вирок у справі збиття «Боїнг 777» на рейсі MH-17.