Як «Coffee Panda» відродилася у Хмельницькому та збирається підкорювати світ

Як «Coffee Panda» відродилася у Хмельницькому та збирається підкорювати світ Як «Coffee Panda» відродилася у Хмельницькому та збирається підкорювати світ

У Хмельницькому по вулиці Кам'янецька, 54 відкрилася кав'ярня «Coffee Panda». Її засновник – сєвєродончанин Валерій Воротінцев, який збудував у рідному місті 6 закладів, але не встиг презентувати останній через війну. У серпні в інтерв'ю «Сєвєродонецьк онлайн» він розповідав про свої плани і вірив, що найближчим часом «Coffee Panda» знову відчинить свої двері. Так і сталося.

Поки що кав’ярня працює в тестовому режимі. Офіційне відкриття планували на ці вихідні, проте через ситуацію в країні вирішили його перенести на невизначений термін. Цього дня, про який Валерій оголосить пізніше, підтримати своїх зберуться сєвєродончани з Хмельницького та інших міст України. Це і стане головною фішкою події, адже кожне відкриття "Coffee Panda" – завжди свято.

Чим радуватимуть відвідувачів, де шукати «Coffee Panda» у Хмельницькому, а також про масштабні плани Валерій Воротінцев розповів нашій редакції.

Шоста чи сьома "Coffee Panda"?

«Шосту кав'ярню я не добудував, вона залишилася металобрухтом у Сєвєродонецьку біля заправки «WOG». Тому точно не скажу – це шоста чи сьома», - каже Валерій.

Не зважаючи на всі труднощі, він не назвав би цей заклад найскладнішим у відкритті.

«Є частина обладнання, співробітники, приміщення. Все інше можна вирішити», - вірить він.

Наразі кав'ярня працює у тестовому режимі.

«Плануємо представити все наше меню. Поки що зараз працюємо у тестовому режимі, прогріваємо обладнання, пригощаємо мешканців Хмельницького кавою. Вони приходять, роблять замовлення, дістають гаманець, а ми й кажемо: «Сьогодні кава за посмішку». Вони розгублені, не звикли до такого. Але це наша звичайна практика – у перший тиждень ми завжди так працювали», – ділиться Валерій.

«Coffee Panda» відродилася у Хмельницькому

Люди в Хмельницькому до безкоштовного ставляться інакше, ніж у Сєвєродонецьку. Їх це насторожує, але вони вдячні. Завжди з усмішкою сприймають такий підхід. По три рази на день по безкоштовну каву теж не приходять.

Нова кав'ярня розрахована на 14 посадочних місць усередині та на 2 столики на вулиці. У Хмельницькому їх прийнято залишати навіть в холодну пору. Люди вже приходять, працюють у кав'ярні.

Меню залишилося тим самим.

Валерій Воротінцев

«Намагаємося зв'язатися з тими кондитерами, які нам щось робили раніше. Хоча б те, що не швидко псується, а ті ж імбирні пряники. Хтось виходить на зв'язок, хтось поки що ні. Вафлі та хот-доги будуть точно. Але завдання номер 1 – не можемо знайти хліб, який нам випікали у Сєвєродонецьку для наших сандвічів. Не можемо знайти пекарню, яка випече нам хліб під наш розмір. Ніхто не має такої великої форми. Але ми і це вирішимо», – каже Валерій.

Свято там, де свої

На відкриття збираються багато сєвєродончан. Це і стане головною фішкою свята.

«Я думаю, що це буде весело та гучно. Але в цьому випадку це полягатиме в тому, що багато сєвєродончан приїде з інших міст і багато прийде з тих, хто наразі мешкає у Хмельницькому. Я здивований. Багато хто дзвонить, запитує, коли відкриття, збирається приїхати. Наприклад, із Вінниці, Києва та інших міст. Саме вони прикрашатимуть це свято, а не як зазвичай аніматори та ведучі», - розповідає Валерій.

Місце для кав'ярні шукали майже три місяці. Після цього теж довелося зіткнутися з низкою труднощів. Але вони не лякають сєвєродончан.

Кав'ярня  «Coffee Panda»

«Ви знаєте, у мене є досвід, я готовий до всього. Тому, крім фінансових труднощів, ніяких інших немає», - ділиться Валерій.

У планах – розвиватись у Хмельницькому. При цьому Coffee Panda виходитиме і на всеукраїнський рівень, а якщо вийде, то і європейський.

«Наразі хочемо охопити Хмельницький ще. І є запити на франшизу вже як в Україні, так і за кордоном. Зараз думаємо, як відкривати кав'ярні віддалено, як відправити туди співробітників для налаштування, як експортувати наше зерно, продукцію. Продумуємо логістику. Бачу це у формі партнерства. Розглядаємо Чехію, Німеччину, Польщу. Тут дуже важливо дотриматися наших стандартів, пройти нашу дорожню карту», ​​- вважає засновник «Coffee Panda».

Після деокупації Сєвєродонецьк також не залишиться без улюбленої кав'ярні.

Потрощена  «Coffee Panda" у Сєвєродонецьку

«Пару «Coffee Panda» відкриємо на старті, впевнений у цьому. Щойно звільняють, то їдемо одразу. Обговорювали це якраз з сєвєродончанами, які до нас приходять. Їдемо одразу, на Курчатова накриваємо великий стіл від Новікова до Шосе Будівельників і всі сєвєродончани кілька днів святкують Перемогу. Усі зараз сумують один за одним, за містом. Це як однокласники, які роз'їхалися дитячими таборами на відпочинок і потім зустрілися», - таким бачить Валерій повернення до рідного міста.